Jakość żywności

Jakość żywności

Nr kat. Zestaw odczynnikowy Opis
Jakość żywności
        Mykotoksyny to toksyny wytwarzane przez grzyby z rodzajów Fusarium, Aspergillus i Penicillium. Grzyby te kolonizują różnorodne produkty, takie jak płatki zbożowe, orzechy, suszone owoce, winogrona, kawa i kakao oraz mają działanie rakotwórcze lub neurotoksyczne.
        Zestawy ELISA i szybkie testy do oznaczania mikotoksyn są szybkim, skutecznym narzędziem do analizy obecności tych substancji na poziomie wymaganym przez przepisy i zostały zatwierdzone w różnych materiałach.Mykotoksyny to toksyny wytwarzane przez grzyby z rodzajów Fusarium, Aspergillus i Penicillium. Grzyby te kolonizują różnorodne produkty, takie jak płatki zbożowe, orzechy, suszone owoce, winogrona, kawa i kakao oraz mają działanie rakotwórcze lub neurotoksyczne.
14100 Aflatoxin B1 ELISA
14101 Aflatoxin B1 Sensitive ELISA
14104 Total Aflatoxin ELISA
14102 Aflatoxin M1 Fast ELISA
14103 Aflatoxin M1 Sensitive ELISA
14106 Deoxynivalenol (DON) ELISA
14108 Fumonisin ELISA
14105 Ochratoxin A ELISA
14109 T-2 Toxin ELISA
14110 Zearalenone ELISA
14200 Aflatoxin B1 Szybki test
14201 Total Aflatoxin Szybki test
14202 Ochratoxin A Szybki test
14203 Ochratoxin A (w winie) Szybki test
14204 Zearalenone Szybki test
14205 Deoxynivalenol (DON) Szybki test
        Aminy biogenne są wytwarzane przez działanie mikroorganizmów na aminokwasach obecnych w żywności. Substancje te generują zapachy i mogą wywoływać niekorzystne skutki dla zdrowia w wysokich stężeniach.
        Zestawy immunologiczne zapewniają skuteczne testy histaminowe w różnych matrycach, przy użyciu różnych formatów (szybkie testy lub zestawy ELISA).Aminy biogenne są wytwarzane przez działanie mikroorganizmów na aminokwasach obecnych w żywności. Substancje te generują zapachy i mogą wywoływać niekorzystne skutki dla zdrowia w wysokich stężeniach.
14112 Mleko (ß-Laktoglobulina) ELISA
14113 Mleko (kazeina) ELISA
14123 Mleko (całkowite) ELISA
14117 Jaja (białko) ELISA
14125 Albumina jaja kurzego ELISA
14122 Lizozym ELISA
14118 Ryba ELISA
14116 Skorupiaki (Tropomiosyna) ELISA
14111 Migdały ELISA
14114 Nerkowce ELISA
14121 Łubin ELISA
14120 Orzech laskowy ELISA
14126 Orzech arachidowy ELISA
14130 Orzech włoski ELISA
14127 Pistacje ELISA
14124 Musztarda ELISA
14128 Sezam ELISA
14129 Soja ELISA
14115 Kokos ELISA
        Aminy biogenne są wytwarzane przez działanie mikroorganizmów na aminokwasach obecnych w żywności. Substancje te generują zapachy i mogą wywoływać niekorzystne skutki dla zdrowia w wysokich stężeniach.
        Zestawy immunologiczne zapewniają skuteczne testy histaminowe w różnych matrycach, przy użyciu różnych formatów (szybkie testy lub zestawy ELISA).Aminy biogenne są wytwarzane przez działanie mikroorganizmów na aminokwasach obecnych w żywności. Substancje te generują zapachy i mogą wywoływać niekorzystne skutki dla zdrowia w wysokich stężeniach.
12829 Dehydrogenaza histaminowa Odczynnik spektrofotometryczny
FC E-3100 Histaminy (wysokoczułe) ELISA
FC E-3600 Histaminy (szybkie) ELISA
FC L-3200 Histaminy Szybki test
        Odczynniki enzymatyczne i chemiczne są prostymi i efektywnymi metodami pomiaru różnych substancji w żywności i napojach poprzez fotometrię. Odczynniki BioSystems są czułym i specyficznym sposobem identyfikowania cukrów, kwasów organicznych, dodatków i innych składników w żywności i napojach w celu kontrolowania procesów, jakości i informacji odżywczych.
12800 Cukry D-Glukoza/D-Fruktoza
12819 Sacharoza/cukier całkowity
12801 Kwasy organiczne Kwas D-mlekowy
12802 Kwas L-mlekowy
12803 Kwas L-jabłkowy
12810 Kwas octowy
12811 Kwas glukonowy
12808 Kwas winowy
12825 Kwas cytrynowy
12828 Kwas askorbinowy
12826 Kwas pirogronowy
12806 Siarczyny Siarczany (całkowite)
12813 Siarczany (wolne)
12807 Substancje azotowe NOPA (Primary Amino Nitrogen)
12809 Amoniak
12817 Kationy Żelazo
12824 Wapń
12814 Miedź
12823 Potas
12820 Inne parametry Acetaldehyd
12831 Antocyjany
12812 Glicerol
12816 Kolor (czerwone wina)
12834 Katechiny
12815 Polifenole (Folin-Ciocalteau)
12829 Histamina
12822 Kontrole Kontrola wina (Białe)
12821 Kontrola wina (Czerwone)
12825 Kontrola siarczynów
12818 Multikalibrator Enologiczny